1650

Uit TitVen
Ga naar: navigatie, zoeken
24.01.1650
om één uur na middernacht overleed aan dysenterie Joannes Schuemaeckers, ongeveer 50 jaar oude man, voorzien van alle sacramenten, dat hij ruste in vrede.
22.02.1650
in hetzelfde jaar in de nacht die voorafgaat aan het feest van Petrus Stoel te Antiochië overleed na een lange slepende ziekte Gerardus, genoemd Geerken in gen Oulbroeck, man van ongeveer 40 jaar, alle sacramenten toegediend, moge hij rusten in vrede.
25.05.1650
in de nacht van Hemelvaart, één uur voor zonsopgang overleed mijn zeer geliefde vader Nicolaus Nobelmans, 81 jaar, alle sacramenten toegediend. Dan volgt een lang verhaal van zijn ziekbed wat ik niet goed vertaald krijg. Wel dat hij sinds twee jaar ziek was, er is sprake van gezwollen voeten en lichaamsdelen, verlammingsverschijnselen en dat hij geregeld aan bed gekluisterd was. Verder dat zijn moeder 80 jaar was, en dat zijn ouders 55 jaar getrouwd waren en hij eindigt als gewoonlijk met "resquiescat in pace".
29.08.1650
om ongeveer acht uur in de voormiddag overleed Catharina Rutten, ze was 80 jaar en 26 jaar weduwe; ze genoot veel aanzien en was een goede huisvrouw; de laatste jaren was ze vaak ziek, sinds kort had ze zich overgegeven en alle sacramenten ontvangen; pastoor schrijft:"plenus sensibus et mente discessit", waarschijnlijk was ze dement; haar ziel ruste in vrede; ze liet onze kerk 25 gulden na.


Begraafboek Grubbenvorst